Anties koja su mandarinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Anties koja su mandarinais

Ypatingas šventinis patiekalas, tiesiog persmelktas Naujųjų metų skonio. Šis nuostabus efektas pasiekiamas naudojant sultingus mandarinus, kurių kvapas labai siejamas su Naujųjų metų šventėmis.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Anties koja su mandarinais Žingsnis 1
Supjaustykite mandarinus tiesiai su žievele vienodais griežinėliais.

Žingsnis 2

Anties koja su mandarinais Žingsnis 2
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, papriką, cinamoną ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Anties koja su mandarinais Žingsnis 3
Gautu marinatu aptepkite anties koją ir palikite 10-15 minučių, kad šiek tiek pasimarinuotų.

Žingsnis 4

Anties koja su mandarinais Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite folija, ant dugno sudėkite griežinėliais supjaustytus mandarinus, o ant viršaus - anties koją. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad kepimo laikas yra apytikslis ⎯ jis priklauso nuo jūsų orkaitės ir kojos dydžio.

Žingsnis 5

Anties koja su mandarinais Žingsnis 5
Išimkite mėsą iš orkaitės ir palikite ją kelias minutes pailsėti. Tada perkelkite koją ir mandarinus į serviravimo lėkštę ir padėkite ant stalo. Viskas paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos