Publikavimo data: 2025-08-17
Anties koja su mandarinais
Ypatingas šventinis patiekalas, tiesiog persmelktas Naujųjų metų skonio. Šis nuostabus efektas pasiekiamas naudojant sultingus mandarinus, kurių kvapas labai siejamas su Naujųjų metų šventėmis.
Žingsnis 1
Supjaustykite mandarinus tiesiai su žievele vienodais griežinėliais.
Žingsnis 2
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, papriką, cinamoną ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Gautu marinatu aptepkite anties koją ir palikite 10-15 minučių, kad šiek tiek pasimarinuotų.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite folija, ant dugno sudėkite griežinėliais supjaustytus mandarinus, o ant viršaus - anties koją. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad kepimo laikas yra apytikslis ⎯ jis priklauso nuo jūsų orkaitės ir kojos dydžio.
Žingsnis 5
Išimkite mėsą iš orkaitės ir palikite ją kelias minutes pailsėti. Tada perkelkite koją ir mandarinus į serviravimo lėkštę ir padėkite ant stalo. Viskas paruošta!
Kategorijos