Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis yra aukštosios virtuvės klasika. Ančių mėsa yra vienas maistingiausių paukštienos variantų, ji puikiai didina hemoglobino kiekį, gerina plaukų ir odos būklę. Nepaisant jos riebumo, ji gali sumažinti cholesterolio kiekį organizme, todėl saikingai vartojama yra sveika.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Mandariną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis Žingsnis 2
Aptepkite antį prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir česnaku. Leiskite jai šiek tiek pamirkti, palikite šaldytuve bent 30 minučių.

Žingsnis 3

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite anties ir mandarinų griežinėlius. Kepkite antį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.

Žingsnis 4

Anties koja su mandarinais, česnakais ir Provanso žolelėmis Žingsnis 4
Prieš patiekdami patiekalą papuoškite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos