Publikavimo data: 2024-04-09
Anties krūtinėlė su vyšnių padažu ir svarainių tyrele
Antis nėra tokia populiari kulinarijoje kaip vištiena ar kalakutiena. Vis dėlto šio paukščio mėsa turi tam tikrą paklausą. Daugelis žmonių nedrįsta gaminti ančių, nes jų mėsa yra per riebi. Daugiausia riebalų yra odoje. Todėl antį geriau kepti neįpylus aliejaus, be to, ją reikėtų iškepti ant šaltos keptuvės. Paruoškite išskirtinį patiekalą pagal šį receptą. Iškepkite anties filė, įdėkite svarainių tyrės ir vyšnių bei raudonojo vyno padažo. Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei.
Žingsnis 1
Abiejose anties krūtinėlės pusėse skersai padarykite negilius įpjovimus, kad marinatas geriau įsigertų.
Žingsnis 2
Anties krūtinėlę sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite svogūnų žiedus ir plonus imbiero griežinėlius, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite anties krūtinėlę sojų padažu ir alyvuogių aliejumi, viską išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite svarainius: nulupkite odelę ir kauliukus. Supjaustykite svarainius nedideliais gabalėliais ir 15-20 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 4
Paruoškite vyšnių padažą. Ištirpinkite cukrų ir supilkite vyną. Į padažą įberkite cinamono lazdelę, kardamoną ir rozmariną. Kai vynas šiek tiek išgaruos, sudėkite vyšnias ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Į šaltą keptuvę įdėkite rozmarino šakelę ir ant jos uždėkite anties krūtinėlę oda žemyn. Kepkite anties krūtinėlę po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštą anties krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 6
Virtus svarainius susmulkinkite trintuvu. Į svarainių tyrę įmaišykite cukrų, romą ir citrinos sultis. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Į lėkštę ar lėkštę sudėkite supjaustytą anties krūtinėlę ir svarainių tyrės koldūnus. Ant anties krūtinėlės užpilkite šiek tiek vyšnių padažo, likusį padažą supilkite į rozetę ir patiekite kartu su patiekalu. Padažą papuoškite svarainių tyrele su padaže esančiais prieskoniais. Anties krūtinėlė su vyšnių padažu ir svarainių tyre paruošta. Gero apetito!
Kategorijos