Publikavimo data: 2024-06-09
Antis, kepta apelsinų padaže
Antis, kepta su apelsinais ir obuoliais, yra antrasis po vištienos patiekalas, dažniausiai pasitaikantis ant šventinio stalo. Manoma, kad antį pirmieji pradėjo gaminti prancūzai. Tuo metu ančių mėsa buvo mėgstamiausias didikų patiekalas. Tačiau apelsinų padaže kepta antis pirmą kartą pasirodė 1553 m.
Žingsnis 1
Sumaišykite juoduosius pipirus su pipirais. Šiuo mišiniu kruopščiai apvoliokite antį. Taip laikykite antį bent 30 minučių, bet galima ir ilgiau.
Žingsnis 2
Apelsiną ir obuolius supjaustykite kubeliais, suberkite cinamoną ir medų. Viską gerai išmaišykite ir įdarykite antį. Aptepkite antį likusiu mišiniu ir dėkite ją į orkaitę mažiausiai 2 valandoms, retkarčiais apverskite ir apšlakstykite sultimis ir (arba) riebalais.
Žingsnis 3
Kol antis kepa orkaitėje, paruoškite padažą. Vieną apelsiną nulupkite, padalykite į skilteles, o antrąjį plonai supjaustykite griežinėliais. Į verdantį vandenį supilkite cukrų, tada apelsinų skilteles ir virkite apie 10-15 min.
Žingsnis 4
Per sietelį perkoškite griežinėlius. Į gautą mišinį supilkite vyną ir įdėkite imbierą. Virkite ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių. Paruoštą antį perkelkite į lėkštę, išimkite įdarą ir užpilkite apelsinų padažu.
Kategorijos