Antis, kepta apelsinų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Antis, kepta apelsinų padaže

Antis, kepta su apelsinais ir obuoliais, yra antrasis po vištienos patiekalas, dažniausiai pasitaikantis ant šventinio stalo. Manoma, kad antį pirmieji pradėjo gaminti prancūzai. Tuo metu ančių mėsa buvo mėgstamiausias didikų patiekalas. Tačiau apelsinų padaže kepta antis pirmą kartą pasirodė 1553 m.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis, kepta apelsinų padaže Žingsnis 1
Sumaišykite juoduosius pipirus su pipirais. Šiuo mišiniu kruopščiai apvoliokite antį. Taip laikykite antį bent 30 minučių, bet galima ir ilgiau.

Žingsnis 2

Antis, kepta apelsinų padaže Žingsnis 2
Apelsiną ir obuolius supjaustykite kubeliais, suberkite cinamoną ir medų. Viską gerai išmaišykite ir įdarykite antį. Aptepkite antį likusiu mišiniu ir dėkite ją į orkaitę mažiausiai 2 valandoms, retkarčiais apverskite ir apšlakstykite sultimis ir (arba) riebalais.

Žingsnis 3

Antis, kepta apelsinų padaže Žingsnis 3
Kol antis kepa orkaitėje, paruoškite padažą. Vieną apelsiną nulupkite, padalykite į skilteles, o antrąjį plonai supjaustykite griežinėliais. Į verdantį vandenį supilkite cukrų, tada apelsinų skilteles ir virkite apie 10-15 min.

Žingsnis 4

Antis, kepta apelsinų padaže Žingsnis 4
Per sietelį perkoškite griežinėlius. Į gautą mišinį supilkite vyną ir įdėkite imbierą. Virkite ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių. Paruoštą antį perkelkite į lėkštę, išimkite įdarą ir užpilkite apelsinų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos