Antis, kepta su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Antis, kepta su obuoliais

Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis, kepta su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite anties marinatą. Dubenyje sumaišykite medų ir aliejų. Išspauskite išspaustos citrinos sultis ir įdėkite 2 valgomuosius šaukštus garstyčių. Suberkite prieskonius (rozmariną, pipirus) ir česnaką ir gerai išmaišykite iki vientisos emulsijos.

Žingsnis 2

Antis, kepta su obuoliais Žingsnis 2
Toliau marinuokite antį. Įtrinkite paukštį druska iš vidaus ir iš išorės. Aptepkite marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Optimalus laikas - 10-12 valandų. Mažiausias laikas, per kurį antis kokybiškai impregnuojama prieskoniais, yra 5 valandos.

Žingsnis 3

Antis, kepta su obuoliais Žingsnis 3
Paruoškite antį kepti. Išklokite folijos lakštus taip, kad neliktų skylučių ir neišbėgtų sultys. Vieną folijos lakštą padėkite horizontaliai, o du - vertikaliai, statmenai pirmajam horizontaliam lakštui. Ant jų sudėkite marinuotą antį ir suformuokite tarsi dubenį. Iš šonų sudėkite obuolius, užpilkite ant jų likusį marinatą ir sandariai supakuokite antį ir obuolius.

Žingsnis 4

Antis, kepta su obuoliais Žingsnis 4
Pašaukite antį į orkaitę. Į įkaitintą orkaitę įdėkite antį ir obuolius kuo žemiau. Pirmąją valandą palaikykite maždaug 150 laipsnių, antrąją - 170 laipsnių temperatūrą. Taigi iš viso kepimo laikas bus 120 minučių. Praėjus nurodytam laikui, išimkite skerdeną ir apverskite ją ant nugaros, orkaitė bus įkaitusi iki 190-200 laipsnių ir paukštį grąžinkite atgal. Jį reikės kepti dar 15-20 minučių.

Žingsnis 5

Antis, kepta su obuoliais Žingsnis 5
Aptepkite skerdeną medumi. Norėdami išgauti traškią rudą plutelę, aptepkite ją medaus mišiniu. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus karšto vandens, šaukštą medaus, druskos ir tiek pat pipirų. Padenkite juo antį iš vienos pusės ir kepkite 5 minutes. Tuomet apverskite, aptepkite ją iš kitos pusės ir kepkite dar 5 minutes. Taip plutelė įgaus tolygią auksinę spalvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos