Publikavimo data: 2024-05-19
Antis, kepta su obuoliais
Žingsnis 1
Paruoškite anties marinatą. Dubenyje sumaišykite medų ir aliejų. Išspauskite išspaustos citrinos sultis ir įdėkite 2 valgomuosius šaukštus garstyčių. Suberkite prieskonius (rozmariną, pipirus) ir česnaką ir gerai išmaišykite iki vientisos emulsijos.
Žingsnis 2
Toliau marinuokite antį. Įtrinkite paukštį druska iš vidaus ir iš išorės. Aptepkite marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Optimalus laikas - 10-12 valandų. Mažiausias laikas, per kurį antis kokybiškai impregnuojama prieskoniais, yra 5 valandos.
Žingsnis 3
Paruoškite antį kepti. Išklokite folijos lakštus taip, kad neliktų skylučių ir neišbėgtų sultys. Vieną folijos lakštą padėkite horizontaliai, o du - vertikaliai, statmenai pirmajam horizontaliam lakštui. Ant jų sudėkite marinuotą antį ir suformuokite tarsi dubenį. Iš šonų sudėkite obuolius, užpilkite ant jų likusį marinatą ir sandariai supakuokite antį ir obuolius.
Žingsnis 4
Pašaukite antį į orkaitę. Į įkaitintą orkaitę įdėkite antį ir obuolius kuo žemiau. Pirmąją valandą palaikykite maždaug 150 laipsnių, antrąją - 170 laipsnių temperatūrą. Taigi iš viso kepimo laikas bus 120 minučių. Praėjus nurodytam laikui, išimkite skerdeną ir apverskite ją ant nugaros, orkaitė bus įkaitusi iki 190-200 laipsnių ir paukštį grąžinkite atgal. Jį reikės kepti dar 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Aptepkite skerdeną medumi. Norėdami išgauti traškią rudą plutelę, aptepkite ją medaus mišiniu. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus karšto vandens, šaukštą medaus, druskos ir tiek pat pipirų. Padenkite juo antį iš vienos pusės ir kepkite 5 minutes. Tuomet apverskite, aptepkite ją iš kitos pusės ir kepkite dar 5 minutes. Taip plutelė įgaus tolygią auksinę spalvą.
Kategorijos