Publikavimo data: 2024-06-09
Antis, kepta su obuoliais ir sojų padažu
Ančių su obuoliais kepimo istorija siekia tolimą slavų praeitį - Kalėdoms jos būdavo kepamos krosnyje. Pati antis pasižymi specifiniu skoniu ir riebia mėsa. Tačiau tinkamai ją pamarinavus ir įdarius rūgščiais obuoliais, gausite nuostabų patiekalą, švelnų, sultingą ir aromatingą.
Žingsnis 1
Sumaišykite sojų padažą, aliejų, prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite antį iš visų pusių ir iš vidaus. Apibarstykite druska, pipirais ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui marinuotis.
Žingsnis 2
Įdarykite antį obuoliais ir iš visų pusių apvyniokite folija. Dėkite ant kepimo skardos į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes vienam kilogramui paukščio svorio. Likus 20 minučių iki kepimo nuimkite viršutinę foliją, kad antis paruduotų.
Kategorijos