Antis, kepta su obuoliais ir sojų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Antis, kepta su obuoliais ir sojų padažu

Ančių su obuoliais kepimo istorija siekia tolimą slavų praeitį - Kalėdoms jos būdavo kepamos krosnyje. Pati antis pasižymi specifiniu skoniu ir riebia mėsa. Tačiau tinkamai ją pamarinavus ir įdarius rūgščiais obuoliais, gausite nuostabų patiekalą, švelnų, sultingą ir aromatingą.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis, kepta su obuoliais ir sojų padažu Žingsnis 1
Sumaišykite sojų padažą, aliejų, prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite antį iš visų pusių ir iš vidaus. Apibarstykite druska, pipirais ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui marinuotis.

Žingsnis 2

Antis, kepta su obuoliais ir sojų padažu Žingsnis 2
Įdarykite antį obuoliais ir iš visų pusių apvyniokite folija. Dėkite ant kepimo skardos į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes vienam kilogramui paukščio svorio. Likus 20 minučių iki kepimo nuimkite viršutinę foliją, kad antis paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos