Publikavimo data: 2024-09-22
Antis, kepta su pupelėmis
Su pupelėmis kepta antis gaunasi labai skani, sotūs ir aromatingi patiekalai. Šiam patiekalui nereikia papildomo garnyro, pakanka patiekti šviežių daržovių, prieskoninių žolelių arba lengvų daržovių salotų. Patiekalą galite papildyti įvairiais prieskoniais pagal savo skonį, pavyzdžiui, kariu, įvairiais paprikų ir žolelių mišiniais. Taip pat šis patiekalas puikiai dera su pomidorais, juos galima kepti kartu su antimi arba patiekti atskirai. Su pupelėmis kepta antis puikiai tinka šeimos pietums ar ankstyvai vakarienei.
Žingsnis 1
Svogūnus ir morkas supjaustykite dideliais kubeliais. Kepimo skardos dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi. Į puodą supilkite išmirkytus avinžirnius ir pupeles. Tada sudėkite svogūnus ir morkas, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Gerai pagardinkite antį druska ir pipirais. Sudėkite ją į anties troškintuvą ant svogūnų ir morkų. Kepkite antį ir pupeles iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 3-4 valandas.
Kategorijos