Publikavimo data: 2024-04-03
Antis, kepta su svarainiais
Ančių mėsos negalima vadinti dietine, tačiau raudona ančių mėsa turi daugiau privalumų nei, pavyzdžiui, vištiena. Ančių mėsoje yra mikro- ir makroelementų, geležies, A, B, C, E grupės vitaminų. Ją gali valgyti vaikai nuo 5 metų amžiaus. Orkaitėje kepta antis su svarainiais bus bet kokio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Perpjaukite svarainius į 4 dalis, išimkite šerdį ir kauliukus, kiekvieną gabalėlį dar kartą perpjaukite pusiau. Supjaustytus svarainius sudėkite į dubenį. Tame pačiame dubenyje kubeliais supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Pasūdykite, įpilkite augalinio aliejaus, įberkite 1 šaukštelį paukštienos prieskonių, maltų juodųjų pipirų ir raudonųjų aštriųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite anties marinatą. Supilkite "Narsharab" padažą į dubenį. Įpilkite šaukštą garstyčių, sojų padažo, augalinio aliejaus ir 1 šaukštelį paukštienos prieskonių. Ant peilio galo užberkite juodųjų ir raudonųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite antį. Įtrinkite antį druska iš vidaus ir iš išorės. Naudodami kepimo šepetėlį aptepkite antį iš vidaus ir iš išorės paruoštu marinatu. Įdarykite antį paruoštu faršu. Antį sutvirtinkite dantų krapštukais, kad visos sultys liktų anties viduje. Įdėkite antį į gilų kepimo indą, uždenkite folija. Pašaukite į iki 160 C įkaitintą orkaitę. Po 90 minučių ištraukite antį ir nuimkite foliją. Vėl aptepkite antį marinatu. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 C ir 30 minučių kepkite antį, kol ji įgaus auksinę spalvą. Kas 15-20 minučių aptepkite antį padažu.
Kategorijos