Publikavimo data: 2025-08-17
Antis prancūzų kalba
Prancūziškai kepta antis bus labai sėkminga, jei tiksliai laikysitės recepto. Jis gana paprastas, bet vis dėlto yra keletas paslapčių, kurias mielai jums atskleisime. Prieš kepant antį reikia ypatingai paruošti, o į marinatą įdėti žolelių - jos išsiskleis kepant ir puikiai derės su citrusiniais vaisiais bei salierais.
Žingsnis 1
Išimkite antį iš karšto vandens ir nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite riebalų perteklių ir vidines plėveles, nusausinkite švariu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą iš citrinų ir apelsinų sulčių. Įberkite druskos, pipirų ir žolelių. Sumaišykite ir palikite 2-3 minutes. Tada supilkite vyną ir medų ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Aptepkite antį marinatu iš visų pusių, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaltoje vietoje 4-5 valandoms. Per šį laiką antis gerai išsimarinuos, o paruoštame patiekale jos mėsa bus aromatinga ir sultinga.
Žingsnis 4
Paruoškite apelsinus ir salierus anties įdarui. Apelsiną supjaustykite apskritais griežinėliais, o salierą - plonais griežinėliais. Jais įdarykite antį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir kepkite antį 90-120 minučių. Tada atidarykite orkaitę ir leiskite ančiai šiek tiek atvėsti orkaitėje.
Kategorijos