Publikavimo data: 2024-06-08
Antis rankovėje su džiovintomis slyvomis
Net ir nepatyręs virėjas gali paruošti sultingą ir švelnią antį šventei - tereikia prisiminti keletą paprastų paslapčių. Pavyzdžiui, jaunesnės anties mėsa bus minkštesnė, o kad ji būtų dar minkštesnė, padės daug rūgščių turintys vaisiai: obuoliai, citrusiniai vaisiai, džiovintos slyvos. Jie taip pat padės atsikratyti specifinio anties kvapo, kuris ne visiems patinka. Geriau kepti antį orkaitėje rankovėje arba folijoje, nes taip geriau išsilaikys visos anties mėsos sultys.
Žingsnis 1
Išvirkite antį. Dideliame puode užvirinkite vandenį, sudėkite anties gabalėlius, sumažinkite ugnį ir virkite 20-30 minučių. Antis turi likti pusiau išvirusi, kad kepant neišdžiūtų.
Žingsnis 2
Marinuokite antį ir paruoškite bulves. Sumaišykite apelsinų sultis, medų, džiovintus česnakus, bazilikus ir raudonėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir sojų padažu. Mišinį išmaišykite. Išvirtą antį marinuokite šiame mišinyje 6-8 valandas. Likus 30 min. iki marinavimo pabaigos supjaustykite bulves, sumaišykite jas su pipirais, paprika ir druska.
Žingsnis 3
Paruoškite antį. Į kepimo rankovę sudėkite paruoštas bulves, tada ant bulvių sudėkite antį, o ant viršaus - džiovintas slyvas. Rankovę užriškite. Įdėkite formą su rankove į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 80 minučių. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos rankovę perpjaukite, kad plutelė būtų traški.
Kategorijos