Antis su bulvėmis puoduose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Antis su bulvėmis puoduose

Ančių patiekalai visada būna skanūs. Todėl nusprendėme orkaitėje iškepti antį su bulvėmis. Patiekalą geriau valgyti iškart iškepusį, karštą. Jei mėsa neparagauta, ją lygiai 24 valandas galima laikyti šaldytuve, užšaldyti negalima. Patiekalui naudojamos bet kurios anties dalys, geriausia sparneliai ir vidus (kepenys, inkstai, riebalai).
Gaminimo laikas
121 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Supjaustykite svogūnus ir morkas, anties mėsą ir vidų (kepenis, inkstus, riebalus).

Žingsnis 2

Ant puodo dugno pirmiausia sudėkite svogūnus, tada morkas.

Žingsnis 3

Antis su bulvėmis puoduose Žingsnis 3
Įdėkite tarkuoto česnako, juodųjų apvaliųjų pipirų, lauro lapų ir druskos.

Žingsnis 4

Sudėkite mėsą ir vidurius.

Žingsnis 5

Antis su bulvėmis puoduose Žingsnis 5
Bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite kaip paskutinį sluoksnį.

Žingsnis 6

Antis su bulvėmis puoduose Žingsnis 6
Pabaigoje būtinai įpilkite verdančio vandens.

Žingsnis 7

Dėkite puodus į orkaitę 1 valandai 180˚C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos