Publikavimo data: 2025-08-18
Antis su bulvėmis puoduose
Ančių patiekalai visada būna skanūs. Todėl nusprendėme orkaitėje iškepti antį su bulvėmis. Patiekalą geriau valgyti iškart iškepusį, karštą. Jei mėsa neparagauta, ją lygiai 24 valandas galima laikyti šaldytuve, užšaldyti negalima. Patiekalui naudojamos bet kurios anties dalys, geriausia sparneliai ir vidus (kepenys, inkstai, riebalai).
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus ir morkas, anties mėsą ir vidų (kepenis, inkstus, riebalus).
Žingsnis 2
Ant puodo dugno pirmiausia sudėkite svogūnus, tada morkas.
Žingsnis 3
Įdėkite tarkuoto česnako, juodųjų apvaliųjų pipirų, lauro lapų ir druskos.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą ir vidurius.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite kaip paskutinį sluoksnį.
Žingsnis 6
Pabaigoje būtinai įpilkite verdančio vandens.
Žingsnis 7
Dėkite puodus į orkaitę 1 valandai 180˚C temperatūroje.
Kategorijos