Antis su grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Antis su grikiais

Ančių mėsa gerina odos būklę ir valo organizmą, o jos skonis yra sodresnis nei vištienos. Paruoškite troškintą antį su grikiais pagal mūsų receptą - tai maistingas patiekalas pietums ar vakarienei. Pirkdami mėsą, rinkitės jauną antį - ne senesnę nei 3-6 mėnesių, tada ji bus minkštesnė. Jei turite šaldytos mėsos, pirmiausia ją visiškai natūraliai atitirpinkite.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su grikiais Žingsnis 1
Supjaustykite anties mėsą ilgais plonais griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais. Jei norite, svogūną galite smulkiai supjaustyti. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Antis su grikiais Žingsnis 2
Į įkaitintą ir aliejumi pateptą gilią keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite, kol jie pradės geltonuoti.

Žingsnis 3

Antis su grikiais Žingsnis 3
Dėkite antį į keptuvę ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus iš visų pusių (apie 7-10 minučių). Tuo metu galite užvirinti vandenį.

Žingsnis 4

Antis su grikiais Žingsnis 4
Suberkite grikių kruopas ir užpilkite jas vandeniu santykiu 1:2. Jei supilsite karštą vandenį, patiekalas bus paruoštas greičiau. Įberkite druskos ir maltų pipirų.

Žingsnis 5

Antis su grikiais Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol grikiai sugers visą vandenį - apie 20 minučių.

Žingsnis 6

Antis su grikiais Žingsnis 6
Išmaišykite visus ingredientus ir patiekite grikius bei antį lėkštėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos