Publikavimo data: 2024-03-25
Antis su grikiais
Ančių mėsa gerina odos būklę ir valo organizmą, o jos skonis yra sodresnis nei vištienos. Paruoškite troškintą antį su grikiais pagal mūsų receptą - tai maistingas patiekalas pietums ar vakarienei. Pirkdami mėsą, rinkitės jauną antį - ne senesnę nei 3-6 mėnesių, tada ji bus minkštesnė. Jei turite šaldytos mėsos, pirmiausia ją visiškai natūraliai atitirpinkite.
Žingsnis 1
Supjaustykite anties mėsą ilgais plonais griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais. Jei norite, svogūną galite smulkiai supjaustyti. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Į įkaitintą ir aliejumi pateptą gilią keptuvę sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite, kol jie pradės geltonuoti.
Žingsnis 3
Dėkite antį į keptuvę ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus iš visų pusių (apie 7-10 minučių). Tuo metu galite užvirinti vandenį.
Žingsnis 4
Suberkite grikių kruopas ir užpilkite jas vandeniu santykiu 1:2. Jei supilsite karštą vandenį, patiekalas bus paruoštas greičiau. Įberkite druskos ir maltų pipirų.
Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol grikiai sugers visą vandenį - apie 20 minučių.
Žingsnis 6
Išmaišykite visus ingredientus ir patiekite grikius bei antį lėkštėse.
Kategorijos