Publikavimo data: 2024-01-02
Vištiena saldžiame padaže receptas
Vištiena saldžiame padaže - tai patiekalas, kilęs iš kinų virtuvės. Saldžiame padaže marinuota mėsa pasižymi švelnia tekstūra ir originaliu skoniu. Paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas nepaliks abejingų. Pagrindinė šio patiekalo švelnios tekstūros paslaptis - palikti mėsą saldžiame marinate 30 minučių. Tuomet kepdama ji išlaikys visas sultis. Taip gausite švelnų ir aromatingą patiekalą, kurį galima patiekti su pomidorų padažu.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite padažui skirtus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite dideliais gabalais. Sudėkite vištieną į dubenį. Į filė supilkite sojų padažą, cukranendrių cukrų, augalinį aliejų, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite, kad susijungtų. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo indą. Sudėkite marinuotą filė į formą, nepadauginę aliejaus, ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite vištieną iš orkaitės. Dėkite į serviravimo lėkštes.
Žingsnis 5
Patiekite patiekalą su naminiu pomidorų padažu, pagamintu iš pomidorų minkštimo, česnako, druskos ir pipirų. Nepamirškite paukščio pabarstyti smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos