Publikavimo data: 2024-01-02
Vištienos kojos kariu su garstyčiomis receptas
Vištienos blauzdelės - vienas iš mėsos patiekalų, kuriame dera nebrangus produktas ir malonus mėsos gaminio skonis Vištienos blauzdelės gaminamos gana paprastai ir labai sunku ką nors padaryti neteisingai, nes pati mėsa jau yra sultinga ir švelni. Ypatingo žavesio vištienos blauzdelėms suteikia marinavimas garstyčių padaže. Galima sakyti, kad padažas yra pagrindinė patiekalo pikantiško skonio paslaptis.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite jį į dubenį, kuriame ruošite padažą. Į česnaką sudėkite karį, majonezą, garstyčias, druską ir pipirus pagal skonį. Maišykite, kol padažas susigers.
Žingsnis 3
Vištienos šlauneles pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Panardinkite blauzdas į padažą ir palikite jas marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Išdėliokite vištienos šlauneles.
Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite kojas ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 6
Kepkite vištienos šlauneles, kol jos taps auksinės spalvos, tada apverskite vištieną ir pakartokite su nekepta dalimi.
Žingsnis 7
Patiekite patiekalą papuošę smulkiai pjaustytomis šviežiomis žolelėmis. Tik leiskite vištienos šlaunelėms šiek tiek atvėsti, nes kitaip žolelės nuvysta.
Kategorijos