Antis su grikiais ir obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Antis su grikiais ir obuoliais

Tai negali būti paprasčiau. Taip galima apibūdinti anties su obuoliais ir grikiais kepimo orkaitėje receptą. Toks patiekalas niekada nebus sausas ar blankus, nes dėl temperatūros poveikio iš anties ištirpsta riebalai. Rinkitės obuolius su pastebima rūgštele - jie ne tik suteiks mėsai ypatingo skonio ir aromato, bet ir dėl juose esančios rūgšties padės suskaidyti riebaliukus.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Salierai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su grikiais ir obuoliais Žingsnis 1
Marinuokite antį. Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir česnako miltelius. Įtrinkite antį druska ir gausiai aptepkite marinatu. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 10 valandų.

Žingsnis 2

Antis su grikiais ir obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite antį su grikiais ir obuoliais. Grikius 20 minučių virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje. Išimkite antį iš šaldytuvo, servetėle pašalinkite marinato likučius. Įdarykite ją virtais grikiais. Anties kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Įdėkite antį į kepimo formą, šalia išdėliokite morkas, salierus ir obuolius. Gerai pagardinkite druska ir uždenkite folija. Paukštį siųskite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 75 minutėms. Tada nuimkite foliją ir vėl dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos