Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su grikiais ir obuoliais
Tai negali būti paprasčiau. Taip galima apibūdinti anties su obuoliais ir grikiais kepimo orkaitėje receptą. Toks patiekalas niekada nebus sausas ar blankus, nes dėl temperatūros poveikio iš anties ištirpsta riebalai. Rinkitės obuolius su pastebima rūgštele - jie ne tik suteiks mėsai ypatingo skonio ir aromato, bet ir dėl juose esančios rūgšties padės suskaidyti riebaliukus.
Žingsnis 1
Marinuokite antį. Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir česnako miltelius. Įtrinkite antį druska ir gausiai aptepkite marinatu. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 10 valandų.
Žingsnis 2
Paruoškite antį su grikiais ir obuoliais. Grikius 20 minučių virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje. Išimkite antį iš šaldytuvo, servetėle pašalinkite marinato likučius. Įdarykite ją virtais grikiais. Anties kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Įdėkite antį į kepimo formą, šalia išdėliokite morkas, salierus ir obuolius. Gerai pagardinkite druska ir uždenkite folija. Paukštį siųskite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 75 minutėms. Tada nuimkite foliją ir vėl dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.
Kategorijos