Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis

Kad antis išsaugotų kuo daugiau naudingų mikroelementų, aromato ir subtilaus skonio, rekomenduojama ją virti anties puode. Tai ovalo formos metalinis storasienis puodas. Beje, dabar jų galima įsigyti ir stiklinių.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.41/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite anties skerdeną į puodą, supilkite vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 2

Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis Žingsnis 2
Iškepkite antį. Į įkaitintą kepimo skardą sudėkite susmulkintą odą ir riebalus. Apkepkite juos ant vidutinės ugnies, kol skrandukai taps šviesiai rudi. Jas išmeskite. Padidinkite kaitrą iki stiprios. Į verdančius riebalus sudėkite kojas, sparnelius ir krūtinėlę. Kepkite 2 minutes. Tada apverskite gabalėlius ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Palikite mėsą kepti dar 3 minutes.

Žingsnis 3

Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis Žingsnis 3
Paruoškite daržovių mišrainę. Iš kepimo skardos išimkite visą mėsą ir pirmiausia į riebalus sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Lengvai apkepkite. Tada sudėkite raugintus kopūstus, džiovintas slyvas ir rūgštynes. Troškinkite 3-4 minutes.

Žingsnis 4

Antis su raugintais kopūstais ir sultenėmis Žingsnis 4
Paruoškite antį su raugintais kopūstais. Į puodą su daržovėmis ir džiovintais vaisiais sudėkite anties gabalėlius. Pabarstykite čiobreliais ir įdėkite lauro lapą. Užpilkite jau išvirusiu sultiniu, kad apsemtų tik daržoves. Užvirinkite sultinį. Uždenkite puodą dangčiu ir 120 minučių pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos