Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su obuoliais ir apelsinais
Antis su obuoliais ir apelsinais - tikras skonių sprogimas. Tačiau norėdami pasiekti šį efektą, turėtumėte rinktis rūgščius obuolius ir saldžius apelsinus. Paprastai prekybos centruose antys parduodamos jau nupeštos. Tačiau kartais ant jų galima pastebėti likusių plaukų ir plunksnų kuokštų, kuriuos reikėtų pašalinti. Norėdami tai padaryti, palaikykite paukštį virš įjungto degiklio ir bet kokiu tinkamu pincetu išplėškite stiebus.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite vyno actą, medų, krienus, garstyčias ir sviestą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite apelsinus, obuolius, džiovintus pomidorus, svogūnus, duonos kubelius, kardamoną. Pagardinkite druska. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite antį. Įdėkite antį į kepimo indą. Į vidų įdėkite įdaro ir paukščio kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Suvyniokite formą su antimi į foliją. Pašaukite 1,5 valandos į iki 160 °C įkaitintą orkaitę. Tada šonuose padarykite nedideles įpjovas ir užpilkite padažu. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių ir palikite antį kepti dar 30 minučių.
Kategorijos