Antis su obuoliais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Antis su obuoliais ir bulvėmis

Antis su obuoliais ir bulvėmis - šventinis patiekalas. Jai paruošti prireiks nemažai laiko, bet rezultatas bus sultingas, aromatingas paukštis su paruoštu garnyru - orkaitėje keptomis bulvėmis. Antį galite kepti rankovėje arba folijoje. Be obuolių ir bulvių, recepte taip pat naudojami apelsinai - jie patiekalui suteikia rūgštumo, graikiniai riešutai - pikantiškumo, o česnakai - aštrumo. Paukštis išeis minkštas, jei pasirinksite jauną antį - auksinės spalvos oda ir šviesiu plunksnų sluoksniu.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.98/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su obuoliais ir bulvėmis Žingsnis 1
Įdarykite antį. Įtrinkite anties skerdeną iš vidaus ir iš išorės smulkinta druska, pipirais ir paprika. Į vidų sudėkite kubeliais supjaustytus riešutus, apelsinus ir obuolius.

Žingsnis 2

Antis su obuoliais ir bulvėmis Žingsnis 2
Iškepkite antį. Paukščio skerdeną susiūkite arba pritvirtinkite dantų krapštukais, suvyniokite į kepimui skirtą foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 3

Sumaišykite antį su bulvėmis. Praėjus nurodytam laikui nuimkite foliją nuo anties ir sudėkite bulves į kepimo skardą. Kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos