Publikavimo data: 2024-05-19
Antis su obuoliais ir bulvėmis
Antis su obuoliais ir bulvėmis - šventinis patiekalas. Jai paruošti prireiks nemažai laiko, bet rezultatas bus sultingas, aromatingas paukštis su paruoštu garnyru - orkaitėje keptomis bulvėmis. Antį galite kepti rankovėje arba folijoje. Be obuolių ir bulvių, recepte taip pat naudojami apelsinai - jie patiekalui suteikia rūgštumo, graikiniai riešutai - pikantiškumo, o česnakai - aštrumo. Paukštis išeis minkštas, jei pasirinksite jauną antį - auksinės spalvos oda ir šviesiu plunksnų sluoksniu.
Žingsnis 1
Įdarykite antį. Įtrinkite anties skerdeną iš vidaus ir iš išorės smulkinta druska, pipirais ir paprika. Į vidų sudėkite kubeliais supjaustytus riešutus, apelsinus ir obuolius.
Žingsnis 2
Iškepkite antį. Paukščio skerdeną susiūkite arba pritvirtinkite dantų krapštukais, suvyniokite į kepimui skirtą foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Sumaišykite antį su bulvėmis. Praėjus nurodytam laikui nuimkite foliją nuo anties ir sudėkite bulves į kepimo skardą. Kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos