Antis su obuoliais ir medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Antis su obuoliais ir medumi

Nė vienas Kalėdų stalas Rusijoje neapsieidavo be anties, įdarytos obuoliais. Šis tradicinis patiekalas nebūtų toks mėgstamas ir kvepiantis be specialaus marinato iš garstyčių ir medaus. Šeimininkė savo nuožiūra gali jį pagardinti šiek tiek aštriau arba šiek tiek saldžiau. Viskas priklauso nuo ingredientų proporcijų.
Gaminimo laikas
575 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Garstyčios, graikiniai riešutai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su obuoliais ir medumi Žingsnis 1
Marinuokite antį. Įtrinkite skerdeną druska ir pipirais. Dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias. Viską gerai išmaišykite ir šiuo padažu aptepkite antį. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.

Žingsnis 2

Antis su obuoliais ir medumi Žingsnis 2
Kepkite antį su obuoliais. Obuolius sumaišykite su cinamonu, lauro lapu ir muskato riešutu. Gerai iškeptą antį įdarykite obuoliais. Paukštį įdėkite į kepimo indą. Apšlakstykite citrinos sultimis. Viršų uždenkite folija ir pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę. Po 60 minučių orkaitę įjunkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos