Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su obuoliais ir medumi
Nė vienas Kalėdų stalas Rusijoje neapsieidavo be anties, įdarytos obuoliais. Šis tradicinis patiekalas nebūtų toks mėgstamas ir kvepiantis be specialaus marinato iš garstyčių ir medaus. Šeimininkė savo nuožiūra gali jį pagardinti šiek tiek aštriau arba šiek tiek saldžiau. Viskas priklauso nuo ingredientų proporcijų.
Žingsnis 1
Marinuokite antį. Įtrinkite skerdeną druska ir pipirais. Dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias. Viską gerai išmaišykite ir šiuo padažu aptepkite antį. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Žingsnis 2
Kepkite antį su obuoliais. Obuolius sumaišykite su cinamonu, lauro lapu ir muskato riešutu. Gerai iškeptą antį įdarykite obuoliais. Paukštį įdėkite į kepimo indą. Apšlakstykite citrinos sultimis. Viršų uždenkite folija ir pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę. Po 60 minučių orkaitę įjunkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos