Antis su obuoliais yra tikra šeimos švenčių klasika daugelyje pasaulio šalių. Švelni antis su ištirpusiais riebalais, malonia tekstūra ir traškia plutele rūgštaus skonio obuoliuose - tikras rojus kiekviename kąsnyje. Šis patiekalas bus tik dar geresnis, jei jį pagardinsite puikiu medaus ir garstyčių marinatu, kuris privers dilgčioti jūsų skonio receptorius.
Žingsnis 1
Įtrinkite druską į anties vidų ir išorę, stengdamiesi, kad ji įsigertų į mėsą. Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, medų ir prieskonius ir marinatu aptepkite antį.
Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite ketvirčiais jų nelupdami. Išimkite šerdį ir kotelį ir įdarykite jais antį. Karkasas turi būti pripildytas iki kraštų.
Žingsnis 3
Įdarytą antį įdėkite į kepimo rankovę ir padėkite ant kepimo skardos. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite antį apie 2 valandas 200 ℃ temperatūroje.