Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su obuoliais rankovėje
Paruošti skanią antį su obuoliais rankovėje gana paprasta, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto. Paukštis bus sultingas ir minkštas, su traškia plutele. Malonus priedas - kaip garnyras bus orkaitėje keptos bulvės. Taigi gausite visavertį sotų ir sveiką patiekalą. Obuoliai, kurie kepdami rankovėje išskiria sultis, suteiks ančiai pikantiško skonio ir padarys ją minkštą. Patiekalo kepimas užtruks gana ilgai, tačiau didžioji dalis anties bus orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves kepimui. Bulvių griežinėlius sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite druska, pipirais, česnakais, džiovintais bazilikais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdarykite antį. Į anties pilvą sudėkite obuolius ir morkas. Susekite virvele arba pritvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 3
Kepkite antį su bulvėmis. Bulves sudėkite į rankovę, ant viršaus uždėkite antį ir sandariai užriškite maišelį. Patiekalą padėkite ant kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 90 minučių. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos, rankovę perpjaukite, kad patiekalas paruduotų.
Kategorijos