Publikavimo data: 2024-04-03
Antis su obuoliais, ryžiais ir sojų padažu
Kepant antį orkaitėje su obuoliais ir ryžiais, geriau rinktis ilgagrūdžių ryžių veisles. Ilgai kepant jie neišverda, kaip kitų veislių ryžiai. Klasikinei ančiai su obuoliais kepti geriausiai tinka 2-2,3 kg sveriantis paukštis - jis turi daug mėsos ir nėra per daug riebus.
Žingsnis 1
Marinuokite antį. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, druską ir prieskonius iki vientisos masės. Česnako skilteles išspauskite per presą ir įmaišykite į marinatą. Gerai aptepkite antį tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į puodą įpilkite vandens ir suberkite ryžius. Užvirkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir palikite ryžius virti 10 minučių. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Nuolat maišydami kepkite 3-4 minutes. Perkelkite kepsnį į lėkštę ir sudėkite išvirtus ryžius bei obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite antį. Išimkite paukštį iš šaldytuvo. Įdarykite ją ryžiais, daržovėmis ir šviežiais obuoliais. Pilvą susiūkite virvele arba naudokite dantų krapštukus. Suvyniokite į foliją ir įdėkite į kepimo indą. Dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių. Išimkite formą ir išvyniokite foliją. Dėkite antį atgal į orkaitę dar 60 minučių.
Kategorijos