Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su raugintais kopūstais ir aromatinėmis žolelėmis
Antis su raugintais kopūstais - žingsnis po žingsnio receptas su puikiai vienas kitą papildančiais komponentais. Dėl raugintų kopūstų mėsa tampa švelni ir minkšta. Kepti tinka ne daugiau kaip 2,5 kg sverianti antis. Didesnio svorio - tai senas paukštis ir mėsa bus kieta. Norėdami būti tikri, kad paukštis yra paruoštas, prieš kepdami 20 minučių pavirkite skerdeną arba marinuokite ją per naktį. Kad paukštiena būtų sultingesnė, į skerdenos vidų galite įpilti grietinėlės, o kaklą ir apatinę anties dalį susiūti siūlu.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite po šaukštą garstyčių, džiovinto ir smulkinto raudonėlio, malto muskato riešuto, džiovinto rozmarino. Įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite antį marinavimui. Visiškai jos nenuimdami pirštais atskirkite odą nuo raumens. Įtrinkite druska vidų, po oda ir išorę. Marinatu gausiai įtrinkite odą ir vidų. Įdėkite antį į platų puodą ar keptuvę, uždenkite ir palikite 2-4 val. marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 3
Įdarykite paukštį. Pakaitomis skerdeną įdarykite griežinėliais pjaustytomis bulvėmis ir sauja kopūstų. Sujunkite odos kraštus nugarinėje dalyje ir susekite dantų krapštukais arba susiūkite maistiniu siūlu. Sparnelius suriškite siūlu, kad jie natūraliai priglustų prie kūno. Tokiu pat būdu suriškite kojas.
Žingsnis 4
Tęskite kepimą. Įdėkite antį į kepimo rankovę. Adata rankovėje padarykite 2-3 dūrius ir padėkite paukštį ant kepimo skardos. Pirmąją valandą kepkite orkaitėje 2-2,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 180-170 laipsnių. Likus 30 minučių iki kepimo, atsargiai, kad nenusidegintumėte garais, įpjaukite kepimo rankovę ir kepkite toliau, kol susiformuos rusva plutelė.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Į nedidelį puodą įpilkite pusę puodelio vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį supilkite 0,5 puodelio pusiau sauso raudonojo vyno ir leiskite mišiniui virti, kol jo kiekis sumažės perpus. Supilkite 100 ml grietinėlės ir virkite, kol taps skystos grietinės konsistencijos. Pagardinkite druska ir žiupsneliu maltų juodųjų pipirų. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies ir supilkite į puodą.
Kategorijos