Publikavimo data: 2024-05-25
Antis su raugintais kopūstais orkaitėje
Orkaitėje kepta antis - išties šventinis patiekalas, kurį bent kartą gyvenime norėtų pasigaminti kiekviena šeimininkė. Ančių mėsa yra pluoštinė ir gana kieta. Daug kietesnė nei vištiena. Kad patiekalas būtų minkštas ir sultingas, yra viena paslaptis: antį reikia įdaryti obuoliais ir raugintais kopūstais. Šie du saldžiarūgščiai produktai puikiai papildo anties mėsos skonį, išryškindami jos skonines savybes.
Žingsnis 1
Marinuokite antį. Sumaišykite augalinį aliejų, česnaką, druską, cukrų ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol druska ir cukrus ištirps. Įtrinkite antį marinatu iš visų pusių ir iš vidaus. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje kepkite svogūną aliejuje ant didelės ugnies 2-3 minutes, kol taps skaidrus. Sudėkite raugintus kopūstus ir obuolius. Supilkite baltąjį vyną, įberkite žiupsnelį cukraus ir juodųjų pipirų. Pagardinkite druska. Išmaišykite, troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nuimkite keptuvę nuo kaitvietės ir šiek tiek atvėsinkite faršą.
Žingsnis 3
Kepkite antį su raugintais kopūstais orkaitėje. Įdarykite antį troškintu faršu. Anties pilvą pritvirtinkite dantų krapštukais arba susekite siūlu. Paukštį įdėkite į kepimo indą. Uždenkite folija. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas. Po to foliją nuimkite, skerdeną patepkite kepimo metu ištirpintais riebalais. Kojas ir sparnus suvyniokite į foliją, kad jie nesudegtų. Kepkite antį orkaitėje, kol ji tolygiai pasidengs traškia auksine plutele (30-40 min.).
Kategorijos