Publikavimo data: 2024-06-09
Antis su svarainiais ir ananasais medaus ir garstyčių padaže
Antis yra ypatingas patiekalas, dažniausiai ruošiamas švenčių proga. Tinkamai paruošta ir gardinta ji tiesiog pakeri savo dievišku skoniu. Antis su svarainiais ir ananasais medaus ir garstyčių padaže - originalus ir nepaprastai skanus patiekalas, stebinantis neprilygstamu skonių ir tekstūrų žaismu.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką. Sumaišykite jį su pipirų mišiniu, druska ir sviestu ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Įtrinkite antį iš vidaus ir iš išorės česnakiniu sviestu. Iš viso reikėtų sunaudoti maždaug pusę sviesto kiekio.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite du svarainius ir pusę ananasų kiekio ir sumaišykite su likusiu česnakiniu aliejumi. Pusę gauto mišinio sudėkite į kepimo indą, pabarstykite Provanso žolelėmis ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Įdarykite antį likusiu vaisių ir sviesto mišiniu. Tada įdėkite paukštį į formą ir 30 minučių pašaukite į 180 ℃ temperatūros orkaitę.
Žingsnis 4
Paruoškite marinatą. Atskirame inde sumaišykite balzaminį actą, sojų padažą, medų ir garstyčias. Išimkite antį iš orkaitės ir užpilkite pusę marinato.
Žingsnis 5
Aplink antį ir ant skerdenos viršaus išdėliokite ananasų apskritimus ir griežinėliais supjaustytas svarainius, taip pat apšlakstykite juos marinatu. Kepkite antį dar 50 minučių 160 ℃ temperatūroje.
Kategorijos