Publikavimo data: 2024-04-08
Antis su šviežiais kopūstais
Idealus puodas anties ir kopūstų receptui yra anties puodas - gilus, storasienis, ovalus vidutinio arba didelio dydžio puodas. Jame susidaro optimali temperatūra, kad patiekalas nesuliptų. Tačiau jį galima pakeisti katilu arba puodu storu dugnu. Antis su šviežiais kopūstais turėtų būti ruošiama su saldžiarūgščiais ir sultingais obuoliais, nes dėl vaisiuose esančios rūgšties mėsa bus minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Iškepkite antį. Gilią keptuvę arba katilą įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite aliejų, įdėkite antį ir pradėkite lydyti riebalų perteklių. Tai užtruks 15-20 minučių, tada mėsa pradės ruduoti. Tai užtruks dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Į katilą sudėkite daržoves. Kai tik paukštis bus pakankamai iškepęs, į katilą sudėkite visus ingredientus. Pirmiausia morkas ir svogūnus, tada kopūstus, ant viršaus sudėkite obuolius. Padidinkite kaitrą ir uždenkite dangčiu. Troškinkite po uždengtu dangčiu dar 10 minučių. Tada nuimkite dangtį ir anties troškinį su kopūstais virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais patiekalą pamaišydami.
Žingsnis 3
Įberkite prieskonių. Likus 5 minutėms iki kepimo pasūdykite antį, įberkite pipirų ir česnako. Jei druskos įdėsite anksčiau, kopūstai bus per daug vandeningi ir neapskrus. Po gaminimo palikite patiekalą pastovėti 5-7 minutes.
Kategorijos