Antis su šviežiais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Antis su šviežiais kopūstais

Idealus puodas anties ir kopūstų receptui yra anties puodas - gilus, storasienis, ovalus vidutinio arba didelio dydžio puodas. Jame susidaro optimali temperatūra, kad patiekalas nesuliptų. Tačiau jį galima pakeisti katilu arba puodu storu dugnu. Antis su šviežiais kopūstais turėtų būti ruošiama su saldžiarūgščiais ir sultingais obuoliais, nes dėl vaisiuose esančios rūgšties mėsa bus minkšta ir sultinga.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Antis su šviežiais kopūstais Žingsnis 1
Iškepkite antį. Gilią keptuvę arba katilą įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite aliejų, įdėkite antį ir pradėkite lydyti riebalų perteklių. Tai užtruks 15-20 minučių, tada mėsa pradės ruduoti. Tai užtruks dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Antis su šviežiais kopūstais Žingsnis 2
Į katilą sudėkite daržoves. Kai tik paukštis bus pakankamai iškepęs, į katilą sudėkite visus ingredientus. Pirmiausia morkas ir svogūnus, tada kopūstus, ant viršaus sudėkite obuolius. Padidinkite kaitrą ir uždenkite dangčiu. Troškinkite po uždengtu dangčiu dar 10 minučių. Tada nuimkite dangtį ir anties troškinį su kopūstais virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais patiekalą pamaišydami.

Žingsnis 3

Antis su šviežiais kopūstais Žingsnis 3
Įberkite prieskonių. Likus 5 minutėms iki kepimo pasūdykite antį, įberkite pipirų ir česnako. Jei druskos įdėsite anksčiau, kopūstai bus per daug vandeningi ir neapskrus. Po gaminimo palikite patiekalą pastovėti 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos