Publikavimo data: 2024-06-13
Apelsinų pjaustymas
Apelsinų kotletas - tai orkaitėje keptas švelnus patiekalas, kuriame sultinga kiauliena puikiai dera su saldžiarūgščiais vaisiais ir sūrio plutele. Pagrindinis ingredientas - kiaulienos nugarinė, tačiau ją galima pakeisti ir kitomis mėsos dalimis - mentėmis, kumpiu ar krūtinkauliu. Pagrindinis patiekalo privalumas - vitaminas C, kuris teikia didelę naudą organizmui. Tačiau kotletuose yra ir kitų vertingų vitaminų, mineralų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Kiaulienos gabalėlius iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada ant kiekvieno jų uždėkite po vieną apelsino griežinėlį. Laisvus kotletų kraštus patepkite garstyčiomis ir gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 2
Įdėkite mėsą kepti. Kepimo skardą išklokite folija, patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite paruoštus kotletus. Dėkite indą į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 15 minučių.
Kategorijos