Apetitiška kepta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Apetitiška kepta vištiena

Kepta vištiena su traškia plutele yra labai paprasta ir skani. Marinate keptą vištieną galima ruošti kaip atskirą patiekalą arba pridėti daržovių. Gaunasi labai skanus ir aromatingas užkandis prie bet kokio garnyro. Paruošę tokį patiekalą, galite lengvai pamaitinti skania ir sočia vakariene ne tik savo šeimą, bet ir pavaišinti draugus. Patiekite keptą vištieną kaip karštą užkandį ant bet kokio šventinio stalo, ir svečiai liks sužavėti išvaizda ir skoniu. Pridėjus daržovių ir žolelių, mėsa pasirodys ne tik sveika, bet ir aromatinga.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Apetitiška kepta vištiena Žingsnis 1
Norėdami paruošti marinatą, paimkite patogų gilų dubenį ir supilkite į jį kefyrą. Į dubenį įpilkite majonezo, citrinos rūgšties ir prieskonių pagal poreikį. Gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 2

Apetitiška kepta vištiena Žingsnis 2
Atšildykite kumpio šlauneles, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite kumpius į gilų dubenį, užpilkite padažu ir palikite marinuotis 24 valandas.

Žingsnis 3

Apetitiška kepta vištiena Žingsnis 3
Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją kumpius su marinatu. Dėkite skardą į įkaitintą 220 laipsnių temperatūros orkaitę, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos