Publikavimo data: 2024-01-04
Į šoninę įvyniota vištienos filė receptas
Į šoninę įvyniota vištienos filė - klasikinio Europos virtuvės derinio pavyzdys. Vištiena patiekalui suteikia švelnumo ir sultingumo, o šoninė - rūkytos mėsos skonį ir aromatą. Kartu šis nepakartojamas derinys sukuria unikalų derinį. Nepaisant skonio, šis patiekalas paruošiamas gana greitai ir nereikalauja daug pastangų. Tačiau svarbu laikytis proporcijų. Mūsų patiekalo versijoje naudojama vištienos filė, tačiau ją galima pakeisti kalakutienos filė.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nuplaukite filė ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite paprikas, pašalinkite kotelius ir supjaustykite žiedais. Išimkite šoninę iš apvalkalo.
Žingsnis 2
Apverskite vištienos krūtinėlę taip, kad lygioji pusė būtų ant pjaustymo lentos. Nedideliu aštriu peiliu nupjaukite netikrąją filė - būkite atsargūs, kad vištienos krūtinėlė nebūtų perpjauta iki galo. Nupjaukite apatinį filė galą ir suformuokite stačiakampio formą.
Žingsnis 3
Ant pjaustymo lentos viena šalia kitos padėkite 3 šoninės juosteles ir į jų vidurį vieną vištienos krūtinėlę įdėkite veidu į viršų. Ant viršaus uždėkite papriką. Pagardinkite druska ir maltais pipirais.
Žingsnis 4
Apvyniokite filė šonine ir pradurkite bambukiniais iešmeliais. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.
Žingsnis 5
Kepkite filė su šonine 30 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Prieš patiekdami palikite paruoštą patiekalą 10 minučių pailsėti, tada supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiomis daržovėmis arba keptais pomidorais ir žolelėmis.
Kategorijos