Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas

Vištiena laikoma dietine mėsa. Ji naudojama visose pasaulio virtuvėse, yra neutralaus skonio ir puikiai virškinama. Šiame recepte pateikiama aromatingiausia ir maistingiausia paukščio dalis - blauzda. Klasikinis grybų ir svogūnų derinys elegantiškai pabrėžia jos privalumus. Vištiena svogūnų ir grybų padaže tinka ir ant šventinio stalo, ir kaip pagrindinis šeimos vakarienės patiekalas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 1
Pasirinkite keptuvę aukštais kraštais (kad tilptų visas padažas). Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite vištienos blauzdas su oda ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 2
Įtrinkite vištienos blauzdas druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite blauzdas po 5-6 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Dėkite blauzdas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Žingsnis 3

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 3
Svogūnus ir grybus supjaustykite kubeliais. Kepkite svogūnus ir grybus vištienos keptuvėje 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. kepant grybai išgarina drėgmę ir susitraukia, todėl juos geriau supjaustyti didesniais gabalėliais.

Žingsnis 4

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 4
Prie svogūnų ir grybų sudėkite blauzdeles.

Žingsnis 5

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 5
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir vandenį. Tada vištieną ir grybus užpilkite majonezo padažu. Padažas turėtų padengti blauzdas maždaug iki pusės.

Žingsnis 6

Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas Žingsnis 6
Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 25-30 minučių, retkarčiais apversdami blauzdas ir maišydami padažą. Paruoštą patiekalą papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos