Publikavimo data: 2024-01-03
Vištiena svogūnų ir grybų padaže receptas
Vištiena laikoma dietine mėsa. Ji naudojama visose pasaulio virtuvėse, yra neutralaus skonio ir puikiai virškinama. Šiame recepte pateikiama aromatingiausia ir maistingiausia paukščio dalis - blauzda. Klasikinis grybų ir svogūnų derinys elegantiškai pabrėžia jos privalumus. Vištiena svogūnų ir grybų padaže tinka ir ant šventinio stalo, ir kaip pagrindinis šeimos vakarienės patiekalas.
Žingsnis 1
Pasirinkite keptuvę aukštais kraštais (kad tilptų visas padažas). Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite vištienos blauzdas su oda ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Įtrinkite vištienos blauzdas druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite blauzdas po 5-6 minutes iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Dėkite blauzdas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Svogūnus ir grybus supjaustykite kubeliais. Kepkite svogūnus ir grybus vištienos keptuvėje 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. kepant grybai išgarina drėgmę ir susitraukia, todėl juos geriau supjaustyti didesniais gabalėliais.
Žingsnis 4
Prie svogūnų ir grybų sudėkite blauzdeles.
Žingsnis 5
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir vandenį. Tada vištieną ir grybus užpilkite majonezo padažu. Padažas turėtų padengti blauzdas maždaug iki pusės.
Žingsnis 6
Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 25-30 minučių, retkarčiais apversdami blauzdas ir maišydami padažą. Paruoštą patiekalą papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos