Publikavimo data: 2025-08-17
Apetitiška kepta vištiena su daržovėmis
Kepta vištiena su daržovėmis - tai patiekalas, kuriuo skaniai ir sočiai pamaitinsite artimuosius ne tik darbo dienomis, bet ir prie šventinio stalo. Patiekalas tampa pikantiškas, jei į jį pridedama įvairių žolelių ir česnakų. Papuoškite patiekalą padažu, kurį patys pasigaminsite iš turimų ingredientų. Vištieną su daržovėmis galima patiekti kartu su virtais ryžiais arba atskirai. Prie keptos mėsos tiks ir šviežios salotos.
Žingsnis 1
Atšildytą vištieną užpilkite sojų padažu, gerai apskrudinkite iš vidaus, pabarstykite druska ir prieskoniais. Leiskite vištienai marinuotis 30 minučių. Vištiena įsigers prieskonių ir taps minkšta bei aromatinga.
Žingsnis 2
Nuplaukite svarainius ir moliūgus. Nulupkite svarainius nuo odelės ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite vidų ir sėklas. Moliūgą supjaustykite griežinėliais, o tada dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Vištieną atidarykite ir vidų įdarykite vaisiais. Įdarytą viščiuką įdėkite į kepimo maišelį. Sandariai užriškite maišelio kraštus. Dėkite maišelį su vištiena ant kepimo skardos.
Žingsnis 4
Vištieną kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje pusantros valandos. Kai vištiena paruduos, išimkite ją iš orkaitės, perpjaukite pakuotę ir dar 10 minučių pakepkite, kol iškeps.
Kategorijos