Publikavimo data: 2024-05-26
Apetitiška kiaulienos filė ir daržovių užtepėlė
Gratinas su kiauliena ir bulvėmis - tai ne tik mėsa ir bulvės. Gaminimo būdas, sūrio, grietinėlės, prieskonių naudojimas visiškai pakeičia pažįstamų produktų skonį. Ir nenuostabu, juk jis buvo išrastas Prancūzijoje, garsėjančioje savo virtuve. Nepaisant to, kad jame yra mėsos, jį paruošti nėra sunku ir gana greitai. Jis gali atstoti pirmąsias šventinio stalo ar šeimos šventės meniu eilutes.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 4 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį perpjaukite ne iki pat vidurio ir išskleiskite kaip knygą. Kepkite mėsą po 5 minutes iš abiejų pusių, sūdykite tik kepamąją pusę. Kol keps kita mėsos porcija ir bus ruošiami kiti patiekalai, mėsą sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija (arba įdėkite į ketaus indą su dangčiu).
Žingsnis 2
Likusiuose riebaluose ir mėsos sultyse greitai apkepkite griežinėliais supjaustytus pomidorus. Šiltą iškeptą filė sudėkite į didelį kepimo indą, tarp mėsos gabalėlių išdėliokite keptus pomidorus, ant viršaus užberkite bulves ir pabarstykite džiovinta raudonąja paprika.
Žingsnis 3
Ant bulvių ir paprikos uždėkite plonas kietojo sūrio juosteles. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje įkaitintu viršumi apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir šiek tiek pakeis spalvą.
Kategorijos