Publikavimo data: 2024-06-08
Apetitiška mišrainė su rūkyta kiauliena
"Solyanka" su rūkyta kiauliena yra neįtikėtinai aromatingas, sotus ir labai skanus karštas patiekalas. Rūkytos kiaulienos ir marinuotų agurkų aromatas suteikia valgiui ryškų pikantišką skonį. Šis kaloringas patiekalas idealiai tinka šaltuoju metų laiku, atgaivina sodriu skoniu ir ryškia spalva. Solyanka gali būti patiekiamas vakarienei tiek šeimos rate, tiek dideliame svečių būryje.
Žingsnis 1
Jautieną su kaulais sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies. Kai susidarys putos, atsargiai jas nugriebkite. Visą rūkytą mėsą ir dešras supjaustykite nedideliais strypeliais. Svogūnus, morkas ir rūgštynes supjaustykite nedideliais strypeliais. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas. Tada į keptuvę sudėkite marinuotus agurkus ir rūkytą mėsą ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš puodo išimkite virtą jautieną su kaulais, sultinį perkoškite. Į sultinį sudėkite bulves. Kai bulvės bus paruoštos, į puodą sudėkite paruoštą keptos rūkytos mėsos mišinį. Supjaustykite virtą jautieną nedideliais gabalėliais ir siųskite į puodą. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Leiskite mišrainei virti dar 10-15 minučių. Alyvuoges supjaustykite žiedais ir sudėkite į mišrainę. Uždenkite puodą dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Palikite hodžodžą 1 valandą brinkti.
Kategorijos