Publikavimo data: 2024-02-04
Žuvų mišrainė receptas
Daugelyje šaltinių galima rasti informacijos, kad solyanka iš pradžių buvo vadinama kitaip. Anksčiau ji buvo "selyanka" ir taip vadinosi todėl, kad tai buvo kaimo valstiečių valgis. Tačiau yra niuansas: tai buvo šventinis patiekalas. Gamindami soljanką žmonės "dalijosi" produktais: kažkas atnešdavo mėsos ar žuvies, kažkas daržovių, kažkas marinuotų agurkų. Galiausiai gaudavosi sodri, soti ir labai maistinga sriuba.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, grybus - ketvirčiais, svogūnus - mažais kubeliais, o agurkus - šiaudeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Sultinį pašildykite.
Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite daržoves, žuvį, lauro lapą ir kaparėlius. Pagardinkite druska ir pipirais ir virkite 10 minučių.
Kategorijos