Publikavimo data: 2024-02-04
. receptas
Apie šią sodrią rūgščiai sūrią sriubą ilgai negalėsite prisiminti, tačiau verta bent kartą pagalvoti apie soljanką arba pamatyti ją meniu, negalėsite jos pamiršti, turėsite ją išvirti. Yra trijų rūšių paruošta soljanka: mėsos, žuvies ir grybų. Soljanka su dešra - tai paprasta ir greita šio garsaus patiekalo versija.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite šiaudeliais. Dešrą, dešreles, jautieną ir agurkus supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir susmulkinkite prieskonines žoleles. Atidarykite alyvuogių skardinę ir nusausinkite. Susmulkinkite sultinio kubelius.
Žingsnis 2
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūną, kad nekeistų spalvos (apie 2 minutes). Sudėkite pomidorų tyrę, išmaišykite ir kaitinkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Puode užvirinkite vandenį, sudėkite sutrupintus sultinio kubelius, mėsos produktus, agurkus, alyvuoges, svogūnus ir pomidorų pastą. Sriubą pasūdykite ir 5 minutes virkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių.Kad sustiprintumėte rūkytos mėsos skonį, palikite sriubą brinkti 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Patiekdami ant kiekvienos porcijos uždėkite po citrinos griežinėlį, smulkintų žolelių ir grietinės.
Kategorijos