Publikavimo data: 2024-02-04
Dešrelių mišrainė receptas
Soljanka nuėjo ilgą kelią. Pirmą kartą ji paminėta XVIII a., tačiau tada tai buvo ne sriuba, o troškinys iš kopūstų, agurkų, mėsos, paukštienos, žuvies, grybų ar kitų produktų. Tačiau net ir tais tolimais laikais pagrindinis soliakos bruožas buvo rūgštus skonis, kuris buvo išgaunamas naudojant sūrymą arba actą. Daugelis žmonių mėgo soljanką būtent dėl šio aštrumo ir skonio sodrumo.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais, vieną svogūną - mažais kubeliais. Agurkus supjaustykite šiaudeliais, dešreles - vidutiniais kubeliais. Vieną morką sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Užpilkite jautieną vandeniu, sudėkite per pusę perpjautą svogūną ir morkas. Užvirinkite jautieną ir virkite 60 minučių ant silpnos ugnies. Tada jautieną išimkite, supjaustykite kubeliais ir sultinį perkoškite į kitą puodą.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves į nuvarvintą sultinį ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, marinuotus agurkus ir dešreles (7 min.). Sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 5
Apkeptus ingredientus perkelkite į puodą su sultiniu, įdėkite lauro lapą, druskos, pipirų ir troškinkite apie 10 minučių.
Kategorijos