Publikavimo data: 2024-06-16
Apetitiška vištiena, įdaryta grikiais
Įdaryta vištiena - tai ne tik grikiai ir vištiena. Ši variacija virsta patiekalu, kuriuo galima papuošti šventinį stalą. Tačiau jei norite vaišinti šeimą, per sekmadienio pietus jis užims garbingą vietą ant stalo. Grikių įdaras su kepenėlėmis, grybais, pagardintas pagal visas taisykles, suteiks naujų skonio pojūčių ir pasotins. Apskritai patiekalas pasižymi nedidele kaina.
Žingsnis 1
Atsargiai išpjaukite vištienos viduje esančius šonkaulių kaulus, nepažeisdami odos. Paruoškite padažą iš majonezo, garstyčių, sojų padažo, druskos ir itališkų žolelių. Vištieną aptepkite 2/3 padažo ir palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Sudėkite smulkintus pievagrybius, o po kelių minučių - pjaustytas vištienos kepenėles. Išmaišykite, pasūdykite. Kepkite, kol išgaruos visas skystis. Išjunkite ir leiskite atvėsti. Tada suberkite grikius, išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite viščiuką faršu ir susiūkite visą atvirą dalį virvele. Perkelkite vištieną į folija išklotą kepimo skardą, aptepkite ją likusiu padažu ir suvyniokite į foliją. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Kategorijos