Publikavimo data: 2024-05-26
Apetitiškas gratinas su grybais
Skanus, rausvai apskrudęs apkepas visada užima vietą ant šeimos stalo, kai prie jo susirenka visa šeima. Šiuo atveju bulvės ir grybai, apgaubti česnakų skonio ir į padažą įeinančių bazilikų bei sūrio, negali nesukelti apetito ir malonumo. Kulinarai gali jį ruošti dažnai, nes jis nereikalauja didelių finansinių išlaidų, jį labai lengva paruošti, o tai, kad jis visiems patiks, yra neabejotina.
Žingsnis 1
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir grybus. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Į kepimo indą pakaitomis sudėkite bulves, svogūnus ir grybus. Užpildykite jį iki pat viršaus, kol baigsis paruoštų ingredientų kiekis.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinėlę, majonezą, kiaušinius, česnaką, bazilikus, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
Žingsnis 4
Bulves pripildykite svogūnų ir grybų, kad jie uždengtų bulves. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60-70 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad bulvės įgautų auksinę plutelę.
Kategorijos