Apetitiškas gratinas su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Apetitiškas gratinas su grybais

Skanus, rausvai apskrudęs apkepas visada užima vietą ant šeimos stalo, kai prie jo susirenka visa šeima. Šiuo atveju bulvės ir grybai, apgaubti česnakų skonio ir į padažą įeinančių bazilikų bei sūrio, negali nesukelti apetito ir malonumo. Kulinarai gali jį ruošti dažnai, nes jis nereikalauja didelių finansinių išlaidų, jį labai lengva paruošti, o tai, kad jis visiems patiks, yra neabejotina.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Apetitiškas gratinas su grybais Žingsnis 1
Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir grybus. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Apetitiškas gratinas su grybais Žingsnis 2
Į kepimo indą pakaitomis sudėkite bulves, svogūnus ir grybus. Užpildykite jį iki pat viršaus, kol baigsis paruoštų ingredientų kiekis.

Žingsnis 3

Apetitiškas gratinas su grybais Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinėlę, majonezą, kiaušinius, česnaką, bazilikus, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.

Žingsnis 4

Apetitiškas gratinas su grybais Žingsnis 4
Bulves pripildykite svogūnų ir grybų, kad jie uždengtų bulves. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60-70 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad bulvės įgautų auksinę plutelę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos