Publikavimo data: 2024-06-08
Apetitiškas keptas viščiukas
Vištienos kepsnys yra tradicinis patiekalas įvairiose pasaulio šalyse, nors jo istorija siekia Vokietijos virtuvę. Kad ir kaip ten būtų, jo skonis užkariavo visą pasaulį, jis užėmė svarbią vietą slavų ir kitų šalių virtuvėse. Kepsnys tikrai vertas virėjų dėmesio: jis sotus ir visada pamaitins alkaną žmogų, nėra per brangus ir prieinamas daugeliui žmonių, be to, jį labai lengva paruošti.
Žingsnis 1
Vištienos gabalėlius kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies. Laikykite įkaitintus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Apkepkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir morkas. Sudėkite juos į ketaus keptuvę, suberkite žirnelius, lauro lapą ir maltus pipirus. Išmaišykite. Čia pat nusiųskite keptos vištienos gabalėlius.
Žingsnis 3
Ant katilo viršaus sudėkite sveikas arba per pusę perpjautas bulves. Įpilkite vandens, įberkite druskos pagal skonį ir palikite troškintis. Kai apkepas išvirs, troškinkite ant mažos ugnies arba orkaitėje 1,5-2 val.
Kategorijos