Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas

Bulvių ir vištienos derinys mums pažįstamas nuo vaikystės. Daugybė variantų ir interpretacijų. Tačiau vargu ar iki šiol teko sutikti tokį sotų ir paprastą receptą. Sultingos marinuotos vištienos šlaunelės aštriuose prieskoniuose su bulvėmis puikiai tinka kaip karštas patiekalas didelei kompanijai. Receptas, kurį sudaro vos 3 žingsniai (marinuoti vištieną, dėti į kepimo skardą su bulvėmis ir kepti), nepaliks nė vieno alkano.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 1
Vištienos šlauneles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles. Svogūnus nulupkite. Paruoškite indą vištienai marinuoti ir kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 2
Vištienos šlauneles iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais ir prieskoniais.

Žingsnis 3

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 3
Perkelkite vištieną į gilią lėkštę, įberkite daugiau prieskonių ir įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 4
Uždenkite vištieną maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.

Žingsnis 5

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite stambiais pusžiedžiais.Kad svogūną būtų lengva nulupti, 2-3 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, nupjaukite svogūno viršų ir apačią ir nulupkite odelę.

Žingsnis 6

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 6
Bulves supjaustykite dideliais griežinėliais. Jei bulvės jaunos, jų lupti nereikia.

Žingsnis 7

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 7
Giliame dubenyje sumaišykite svogūnus, bulves, vištieną ir grietinę. Pagal skonį pasūdykite, o svogūnus sutrinkite rankomis, kad gautų daugiau sulčių. Šiek tiek grietinės atidėkite į šalį.

Žingsnis 8

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant viršaus sudėkite vištieną ir bulves. Kepkite 180⁰C orkaitėje 1 valandą.

Žingsnis 9

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 9
Kai patiekalas šiek tiek apkeps, vištieną aptepkite likusia grietine, kad plutelė taptų patrauklesnė.

Žingsnis 10

Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas Žingsnis 10
Patikrinkite, ar vištiena paruošta, pradurdami ją iešmeliu. Skaidrios viščiuko sultys rodo, kad jis jau paruoštas, bet jei sultys rausvos (su krauju), kepsnys turėtų dar 7-10 minučių troškintis orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos