Publikavimo data: 2024-01-03
Viduržemio jūros regiono kepsnys receptas
Bulvių ir vištienos derinys mums pažįstamas nuo vaikystės. Daugybė variantų ir interpretacijų. Tačiau vargu ar iki šiol teko sutikti tokį sotų ir paprastą receptą. Sultingos marinuotos vištienos šlaunelės aštriuose prieskoniuose su bulvėmis puikiai tinka kaip karštas patiekalas didelei kompanijai. Receptas, kurį sudaro vos 3 žingsniai (marinuoti vištieną, dėti į kepimo skardą su bulvėmis ir kepti), nepaliks nė vieno alkano.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite daržoves ir prieskonines žoleles. Svogūnus nulupkite. Paruoškite indą vištienai marinuoti ir kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Žingsnis 3
Perkelkite vištieną į gilią lėkštę, įberkite daugiau prieskonių ir įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Uždenkite vištieną maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite stambiais pusžiedžiais.Kad svogūną būtų lengva nulupti, 2-3 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, nupjaukite svogūno viršų ir apačią ir nulupkite odelę.
Žingsnis 6
Bulves supjaustykite dideliais griežinėliais. Jei bulvės jaunos, jų lupti nereikia.
Žingsnis 7
Giliame dubenyje sumaišykite svogūnus, bulves, vištieną ir grietinę. Pagal skonį pasūdykite, o svogūnus sutrinkite rankomis, kad gautų daugiau sulčių. Šiek tiek grietinės atidėkite į šalį.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant viršaus sudėkite vištieną ir bulves. Kepkite 180⁰C orkaitėje 1 valandą.
Žingsnis 9
Kai patiekalas šiek tiek apkeps, vištieną aptepkite likusia grietine, kad plutelė taptų patrauklesnė.
Žingsnis 10
Patikrinkite, ar vištiena paruošta, pradurdami ją iešmeliu. Skaidrios viščiuko sultys rodo, kad jis jau paruoštas, bet jei sultys rausvos (su krauju), kepsnys turėtų dar 7-10 minučių troškintis orkaitėje.
Kategorijos