Publikavimo data: 2024-01-06
Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas
Naminis jautienos kepsnys - apetitiškas ir sotus patiekalas. Jį galima gaminti iš bet kurios skerdenos dalies. Kad jautienos kepsnys būtų liesas, o ne standus, geriausia naudoti jauną veršieną. Šiam patiekalui paruošti reikės 400 g jautienos, 500 g bulvių, taip pat svogūnų ir prieskonių. Šis kepsnys kepamas keptuvėje.
Žingsnis 1
Nuplaukite jautienos mėsą ir supjaustykite ją 3 cm ilgio juostelėmis. Jos turi būti 1 cm storio. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite batonais ir sudėkite į šaltą vandenį, kad nepatamsėtų.
Žingsnis 2
Pasigaminkite naminį jautienos kepsnį. Keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite jį 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir atidėkite į šalį. svogūnai gali labai greitai sudegti. Todėl periodiškai pamaišykite ir galvokite apie kitus dalykus.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Jautieną sudėkite į tą pačią keptuvę. Maišykite 5 minutes ir palaukite, kol iš mėsos išgaruos skystis. Supilkite likusį aliejų. Kepkite dar 4 minutes.
Žingsnis 4
Į jautienos kepsnį sudėkite bulves. Jas sudėkite ant svogūnų. Įdėkite lauro lapą ir ant viršaus sudėkite likusius svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Tam supilkite vandenį. Uždenkite dangčiu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite kepsnį keptuvėje apie 50 min. jei mėsa po kepimo atrodo kieta, o skystis išgaravęs, įpilkite daugiau vandens ir troškinkite dar 20 min. Prieš patiekdami ingredientus išmaišykite.
Kategorijos