Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas

Naminis jautienos kepsnys - apetitiškas ir sotus patiekalas. Jį galima gaminti iš bet kurios skerdenos dalies. Kad jautienos kepsnys būtų liesas, o ne standus, geriausia naudoti jauną veršieną. Šiam patiekalui paruošti reikės 400 g jautienos, 500 g bulvių, taip pat svogūnų ir prieskonių. Šis kepsnys kepamas keptuvėje.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas Žingsnis 1
Nuplaukite jautienos mėsą ir supjaustykite ją 3 cm ilgio juostelėmis. Jos turi būti 1 cm storio. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite batonais ir sudėkite į šaltą vandenį, kad nepatamsėtų.

Žingsnis 2

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas Žingsnis 2
Pasigaminkite naminį jautienos kepsnį. Keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais aliejaus įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite jį 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir atidėkite į šalį. svogūnai gali labai greitai sudegti. Todėl periodiškai pamaišykite ir galvokite apie kitus dalykus.

Žingsnis 3

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Jautieną sudėkite į tą pačią keptuvę. Maišykite 5 minutes ir palaukite, kol iš mėsos išgaruos skystis. Supilkite likusį aliejų. Kepkite dar 4 minutes.

Žingsnis 4

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas Žingsnis 4
Į jautienos kepsnį sudėkite bulves. Jas sudėkite ant svogūnų. Įdėkite lauro lapą ir ant viršaus sudėkite likusius svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 5

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys receptas Žingsnis 5
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Tam supilkite vandenį. Uždenkite dangčiu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite kepsnį keptuvėje apie 50 min. jei mėsa po kepimo atrodo kieta, o skystis išgaravęs, įpilkite daugiau vandens ir troškinkite dar 20 min. Prieš patiekdami ingredientus išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos