Kepinys su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Kepinys su grybais receptas

Jei nežinote, ką gaminti vakarienei, atkreipkite dėmesį į kepsnio su grybais ir bulvėmis receptą. Jis gaunasi labai skanus ir sultingas. Kepimui naudojama kiauliena. Geriau imti sprandinę, nes ji minkščiausia. Grybai tinka bet kokie, bet geriausiai - pievagrybiai. Jie turi būti gražūs, be tamsių dėmių. Patiekalas tinka net šventiniam stalui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulieną ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Nuplaukite daržoves ir grybus, tada juos nulupkite. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustykite stambiais gabalėliais, o bulves - vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti mėsą kepsniui su grybais ir bulvėmis. Į gilų puodą supilkite alyvuogių aliejų. Pastatykite jį ant vidutinės ugnies. Sudėkite mėsą, svogūnus ir prieskonius. Išmaišykite ir kepkite 5 min. kad svogūnai būtų auksinės spalvos, pirmiausia sudėkite juos į keptuvę. Po poros minučių sudėkite likusius ingredientus.

Žingsnis 3

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 3
Sudėkite paprikas. Sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 4

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 4
Paruoškite grybus. Juos sudėkite į mėsą. Sumaišykite ingredientus ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.

Žingsnis 5

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 5
Bulves ir grietinėlę sudėkite į puodą. Įberkite druskos. Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių.

Žingsnis 6

Kepinys su grybais receptas Žingsnis 6
Šį patiekalą galima patiekti gražiose lėkštėse arba puoduose. Norėdami jį papuošti, kiekvieną porciją pabarstykite šviežiomis smulkintomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos