Publikavimo data: 2024-01-06
Kepinys su grybais receptas
Jei nežinote, ką gaminti vakarienei, atkreipkite dėmesį į kepsnio su grybais ir bulvėmis receptą. Jis gaunasi labai skanus ir sultingas. Kepimui naudojama kiauliena. Geriau imti sprandinę, nes ji minkščiausia. Grybai tinka bet kokie, bet geriausiai - pievagrybiai. Jie turi būti gražūs, be tamsių dėmių. Patiekalas tinka net šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulieną ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Nuplaukite daržoves ir grybus, tada juos nulupkite. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustykite stambiais gabalėliais, o bulves - vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti mėsą kepsniui su grybais ir bulvėmis. Į gilų puodą supilkite alyvuogių aliejų. Pastatykite jį ant vidutinės ugnies. Sudėkite mėsą, svogūnus ir prieskonius. Išmaišykite ir kepkite 5 min. kad svogūnai būtų auksinės spalvos, pirmiausia sudėkite juos į keptuvę. Po poros minučių sudėkite likusius ingredientus.
Žingsnis 3
Sudėkite paprikas. Sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite grybus. Juos sudėkite į mėsą. Sumaišykite ingredientus ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Žingsnis 5
Bulves ir grietinėlę sudėkite į puodą. Įberkite druskos. Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 6
Šį patiekalą galima patiekti gražiose lėkštėse arba puoduose. Norėdami jį papuošti, kiekvieną porciją pabarstykite šviežiomis smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos