Publikavimo data: 2024-06-23
Apetitiški chakhakhakhbili su aštriais naminiais vištienos sparnais
Populiarus gruzinų patiekalas "chakhokhbili" - tai mėsos troškinys, gaminamas iš pomidorų padaže su česnakais ir prieskoniais troškintos paukštienos. Tradiciniame čakhokhbili patiekalui pikantiško skonio ir ryškaus aromato suteikia tokie prieskoniai kaip hmeli-suneli, kalendra, šafranas, bazilikas, malti raudonieji pipirai ir aitriosios paprikos. Patiekalas pasižymi puikiomis skonio savybėmis, jame gausu organizmui reikalingų vertingų maistinių medžiagų.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pomidorus ir paprikas - šiaudeliais.
Žingsnis 2
Paruoštus vištienos sparnelius perpjaukite į dvi dalis ir išdėliokite ant lentos.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, įdėkite į ją sviesto, ištirpinkite jį ir suberkite smulkintą svogūną. Kepkite svogūnus apie 3-4 minutes, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Svogūnams kepant sudėkite pjaustytus pomidorus ir saldžiąsias paprikas. Išmaišykite ingredientus ir porą minučių troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Praėjus šiam laikui, į daržoves supilkite pomidorų padažą, smulkiai supjaustytą česnaką ir prieskonines žoleles. Išmaišykite ingredientus ir toliau troškinkite daržoves padaže ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Padaže troškintas daržoves perkelkite į kepimo formą, ant jų sudėkite sparnelius, patiekalą pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Daržovių ir vištienos sparnelių patiekalą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 8
Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir sudėkite į serviravimo lėkštes.
Kategorijos