Publikavimo data: 2024-06-09
Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu
Čachobili yra nacionalinis gruziniškas paukštienos troškinys. Istoriškai šis patiekalas buvo gaminamas iš fazanų - gruziniškai paukštis vadinamas "chochobi". Patiekalas plačiai paplitęs Kaukaze. Chakhokhbili gaminimo ypatumas yra "sausas" mėsos kepimas: mėsa kepama nenaudojant papildomo aliejaus ar riebalų, o po to iškepama "sausai" dėl drėgmės, esančios pridėtose daržovėse. Svogūnai kepami ir dedami atskirai, kad kepant jie nepaimtų drėgmės. Ruošiant patiekalą svarbų vaidmenį atlieka prieskoniai.
Žingsnis 1
Supjaustykite šlauneles kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais. Atskirai susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorų odelę. Daržovių dugne padarykite kryžiaus formos įpjovą ir 1 minutę užpilkite verdančiu vandeniu, kad pomidorai būtų visiškai panardinti. Žievelė turėtų lengvai nusilupti. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais.
Žingsnis 3
Nulupkite paprikas nuo sėklų, supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite paruoštus vištienos gabalėlius. Kepkite mėsą dažnai maišydami, kol susidarys auksinė plutelė. Nuimkite indą nuo ugnies ir uždenkite dangčiu, kad išliktų šiltas.
Žingsnis 5
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Apkeptus svogūnus sudėkite į vištieną. Keptuvėje, iš kurios buvo išimti svogūnai, tame pačiame aliejuje apkepkite paprikas. Iškeptas paprikas sudėkite į vištieną ir aliejų, kuriame kepė daržovės.
Žingsnis 6
Į vištieną sudėkite pomidorų gabalėlius ir pagardinkite trupučiu druskos. Grąžinkite keptuvę su paukštiena ant ugnies. Supilkite į indą baltąjį arba raudonąjį sausą vyną, padidinkite ugnį ir virkite 4-5 minutes, kol išgaruos alkoholis. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite indą dangčiu ir virkite dar 15-20 minučių.
Žingsnis 7
Sudėkite smulkiai supjaustytas šviežias žoleles, susmulkintą česnaką ir prieskonius: raudonuosius pipirus, hopeli-suneli ir šafraną. Išmaišykite patiekalą, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite dar 5-7 minutes. Nuimkite patiekalą nuo ugnies. Palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos