Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu

Čachobili yra nacionalinis gruziniškas paukštienos troškinys. Istoriškai šis patiekalas buvo gaminamas iš fazanų - gruziniškai paukštis vadinamas "chochobi". Patiekalas plačiai paplitęs Kaukaze. Chakhokhbili gaminimo ypatumas yra "sausas" mėsos kepimas: mėsa kepama nenaudojant papildomo aliejaus ar riebalų, o po to iškepama "sausai" dėl drėgmės, esančios pridėtose daržovėse. Svogūnai kepami ir dedami atskirai, kad kepant jie nepaimtų drėgmės. Ruošiant patiekalą svarbų vaidmenį atlieka prieskoniai.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 1
Supjaustykite šlauneles kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais. Atskirai susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 2
Nulupkite pomidorų odelę. Daržovių dugne padarykite kryžiaus formos įpjovą ir 1 minutę užpilkite verdančiu vandeniu, kad pomidorai būtų visiškai panardinti. Žievelė turėtų lengvai nusilupti. Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos kubeliais.

Žingsnis 3

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 3
Nulupkite paprikas nuo sėklų, supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais.

Žingsnis 4

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite paruoštus vištienos gabalėlius. Kepkite mėsą dažnai maišydami, kol susidarys auksinė plutelė. Nuimkite indą nuo ugnies ir uždenkite dangčiu, kad išliktų šiltas.

Žingsnis 5

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 5
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Apkeptus svogūnus sudėkite į vištieną. Keptuvėje, iš kurios buvo išimti svogūnai, tame pačiame aliejuje apkepkite paprikas. Iškeptas paprikas sudėkite į vištieną ir aliejų, kuriame kepė daržovės.

Žingsnis 6

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 6
Į vištieną sudėkite pomidorų gabalėlius ir pagardinkite trupučiu druskos. Grąžinkite keptuvę su paukštiena ant ugnies. Supilkite į indą baltąjį arba raudonąjį sausą vyną, padidinkite ugnį ir virkite 4-5 minutes, kol išgaruos alkoholis. Tada sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite indą dangčiu ir virkite dar 15-20 minučių.

Žingsnis 7

Sultingas chakhokhbili su baltuoju vynu Žingsnis 7
Sudėkite smulkiai supjaustytas šviežias žoleles, susmulkintą česnaką ir prieskonius: raudonuosius pipirus, hopeli-suneli ir šafraną. Išmaišykite patiekalą, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite dar 5-7 minutes. Nuimkite patiekalą nuo ugnies. Palikite 5 minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos