Publikavimo data: 2024-02-04
Vištiena chakhokhbili receptas
Jei bent kartą paragausite šio patiekalo, iškart prisiminsite jo pavadinimą. Jis primins šviežią kalendrą ir Gruziją! Troškinys pavadintas ryškaus ir nedrąsaus paukščio - fazano garbei, gruziniškai - "khokhobi". Šiais laikais fazanų sunku rasti net didžiuosiuose prekybos centruose, todėl šį gardų troškinį galima ruošti su vištiena.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną bei česnaką. Nuplaukite pomidorus ir pašalinkite kotelius. Nuplaukite kalendrą ir švelniai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite vištieną, kol ji taps auksinė, tada perkelkite į popieriniu rankšluosčiu uždengtą lėkštę.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: tame pačiame aliejuje, kuriame kepė vištiena, apkepkite mažais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką.
Žingsnis 5
Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į svogūnus bei česnakus.
Žingsnis 6
Į padažą sudėkite sviestą ir perpus perpjautą aitriąją papriką. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 10 min. troškinkite padažą ant silpnos ugnies.Kad patiekalas būtų ne toks aštrus, prieš tai iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas.
Žingsnis 7
Į gautą padažą pamerkite vištienos gabalėlius. Viską kartu troškinkite dar 20-30 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą patiekite gilioje lėkštėje, apibarstytą smulkintomis kalendromis ir svogūnais.
Kategorijos