apkepti kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Apkepti kotletai

Kad kotletai būtų sultingi, rinkitės maltą mėsą iš skirtingų rūšių mėsos: kiaulienos ir jautienos arba kiaulienos ir paukštienos santykiu 1:2. Kotletai džiūvėsėliuose iš vištienos maltos mėsos bus sausi, todėl, jei renkatės paukštieną, pirmenybę geriau teikti kalakutienai. Kepti kotletai džiūvėsėliuose puikiai dera su tokiais garnyrais kaip bulvių košė, grūdai (ryžiai, grikiai, perlovka) arba troškinti kopūstai. Padažui prie kotletų tinka grietinė arba pomidorų padažas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

apkepti kotletai Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Česnaką išspauskite per presą, o svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Nusausinkite susidariusias svogūnų sultis.

Žingsnis 2

apkepti kotletai Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Maltą mėsą sumaišykite su svogūnais ir česnakais, druska ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

apkepti kotletai Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į dubenį suberkite džiūvėsėlius, į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį ir druską, į kitą dubenį suberkite miltus.

Žingsnis 4

apkepti kotletai Žingsnis 4
Suformuokite kotletus. Paimkite į rankas gabalėlį maltos mėsos ir suformuokite rutuliuką, tada iš jo padarykite plokščią formą (idealus kotleto storis - 1,5-2 cm). Kiekvieną kotletą iš abiejų pusių iš pradžių apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.

Žingsnis 5

apkepti kotletai Žingsnis 5
Iškepkite kotletus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite po porciją kotletų ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (8-10 min. iš vienos pusės).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos