Publikavimo data: 2024-04-09
Apkepti kotletai
Kad kotletai būtų sultingi, rinkitės maltą mėsą iš skirtingų rūšių mėsos: kiaulienos ir jautienos arba kiaulienos ir paukštienos santykiu 1:2. Kotletai džiūvėsėliuose iš vištienos maltos mėsos bus sausi, todėl, jei renkatės paukštieną, pirmenybę geriau teikti kalakutienai. Kepti kotletai džiūvėsėliuose puikiai dera su tokiais garnyrais kaip bulvių košė, grūdai (ryžiai, grikiai, perlovka) arba troškinti kopūstai. Padažui prie kotletų tinka grietinė arba pomidorų padažas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Česnaką išspauskite per presą, o svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Nusausinkite susidariusias svogūnų sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Maltą mėsą sumaišykite su svogūnais ir česnakais, druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Į dubenį suberkite džiūvėsėlius, į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį ir druską, į kitą dubenį suberkite miltus.
Žingsnis 4
Suformuokite kotletus. Paimkite į rankas gabalėlį maltos mėsos ir suformuokite rutuliuką, tada iš jo padarykite plokščią formą (idealus kotleto storis - 1,5-2 cm). Kiekvieną kotletą iš abiejų pusių iš pradžių apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose.
Žingsnis 5
Iškepkite kotletus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite po porciją kotletų ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (8-10 min. iš vienos pusės).
Kategorijos