Publikavimo data: 2024-06-08
Apvalaus ąžuolo
Apvalusis kepsnys gaminamas iš marmurinės jautienos minkšto klubo gabalo ir yra viena skaniausių ir brangiausių mėsos rūšių. Apskritai kepsnio kaina dažnai priklauso nuo to, ar bulius buvo šeriamas tik žole, ar ir grūdais. Pavyzdžiui, brangiausias kepsnys gaminamas iš "wagyu" jautienos, kai gyvulys šeriamas grūdais ir alumi. Pagal amerikietišką klasifikaciją paruošti kepsniai skirstomi į 6 rūšis, priklausomai nuo parudavimo laipsnio: extra-rare, rare, medium rare, medium, medium well ir well done.
Žingsnis 1
Apkepkite kepsnį. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Aliejuje pakepinkite česnaką, kol lengvai apskrus. Tada sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Kepkite kepsnį, kol iškeps. Nuimkite kepsnius nuo ugnies, palaikykite 2-3 minutes, tada pagardinkite pipirais, druska ir kepkite dar 1-2 minutes ant silpnos ugnies. Perkelkite kepsnius į šiltą lėkštę.
Kategorijos