Apvalaus ąžuolo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Apvalaus ąžuolo

Apvalusis kepsnys gaminamas iš marmurinės jautienos minkšto klubo gabalo ir yra viena skaniausių ir brangiausių mėsos rūšių. Apskritai kepsnio kaina dažnai priklauso nuo to, ar bulius buvo šeriamas tik žole, ar ir grūdais. Pavyzdžiui, brangiausias kepsnys gaminamas iš "wagyu" jautienos, kai gyvulys šeriamas grūdais ir alumi. Pagal amerikietišką klasifikaciją paruošti kepsniai skirstomi į 6 rūšis, priklausomai nuo parudavimo laipsnio: extra-rare, rare, medium rare, medium, medium well ir well done.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apvalaus ąžuolo Žingsnis 1
Apkepkite kepsnį. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Aliejuje pakepinkite česnaką, kol lengvai apskrus. Tada sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Apvalaus ąžuolo Žingsnis 2
Kepkite kepsnį, kol iškeps. Nuimkite kepsnius nuo ugnies, palaikykite 2-3 minutes, tada pagardinkite pipirais, druska ir kepkite dar 1-2 minutes ant silpnos ugnies. Perkelkite kepsnius į šiltą lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos