Publikavimo data: 2024-04-05
Armėniška baklava
Yra nemažai būdų, kaip paruošti armėnišką baklavą. Pavyzdžiui, yra gana paprastas receptas, kurio pagrindą sudaro paruošta fillo tešla, medus ir graikiniai riešutai. Labai skanų desertą galite pasigaminti namuose. Kad armėniška baklava būtų saikingai sultinga, geriau naudoti skystos konsistencijos natūralų gėlių medų. Taip pat svarbu naudoti šviežius graikinius riešutus. Pageidautina, kad jie būtų aukso rudos spalvos ir malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite 150 g graikinių riešutų. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki tirštų putų, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą arba kepimo skardą. Ištepkite aliejumi. Uždėkite pirmąjį sluoksnį sluoksniuotos tešlos taip, kad sluoksniuotos tešlos galai būtų virš formos šonų. Ištirpinkite sviestą ir juo ištepkite pirmąjį sluoksnį. Ištepkite dalį įdaro ir tolygiai paskirstykite tešlos perimetru.
Žingsnis 3
Įdarytą tešlą uždenkite kitu sluoksniu sluoksniuotos tešlos. Aptepkite sviestu ir paskirstykite įdarą. Taip kartokite, kol bus įdaryta visa tešla.
Žingsnis 4
Išsiųskite baklavą kepti. Viršutinį baklavos sluoksnį patepkite kiaušinio tryniu ir supjaustykite rombais. Ant kiekvieno rombo viršaus uždėkite migdolų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir kepkite baklavą 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite medų ir šiltą vandenį. Supilkite medaus vandenį ant baklavos ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
Kategorijos