Armėniška ropė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Armėniška ropė

Tursa yra populiarus rytietiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro pupelės, papildytos kitomis daržovėmis. Kiekviena šalis turi savų šio patiekalo gaminimo paslapčių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
19 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 5/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iš anksto paruoškite sūrymą. Ištirpinkite druską verdančiame vandenyje, leiskite jai ištirpti ir atvėsti.

Žingsnis 2

Armėniška ropė Žingsnis 2
Pupeles nuplaukite po šaltu vandeniu. Supjaustykite šparagines pupeles 2-3 cm gabalėliais. Iš pupelių pašalinkite kietą virvinį pluoštą ir nupjaukite uodegėles.

Žingsnis 3

Armėniška ropė Žingsnis 3
Dideliame puode užvirinkite vandenį. Paruoštas pupeles nedidelėmis porcijomis suberkite į verdantį vandenį. Palikite virti 3-5 minutes, tada nusausinkite nuvarvintas pupeles. Taip nuplikykite visas pupeles.

Žingsnis 4

Armėniška ropė Žingsnis 4
Leiskite vandeniui iš pupelių visiškai nutekėti, atvėsinkite.

Žingsnis 5

Armėniška ropė Žingsnis 5
Kol pupelės aušta, paruoškite prieskonius. Pomidorus, česnaką ir pipirus sumalkite mėsmale. Įberkite druskos. Recepte nurodytas apytikslis druskos kiekis. Pagal savo skonį galite dėti daugiau arba mažiau.

Žingsnis 6

Armėniška ropė Žingsnis 6
Atvėsusias pupeles sluoksniais sudėkite į rūgpienį. Paskleiskite 2-3 cm sluoksnį pupelių ir ant viršaus užberkite prieskonių. Toliau sluoksniuokite, kol sunaudosite visas pupeles ir prieskonius. Viršutinį sluoksnį palikite su pupelėmis.

Žingsnis 7

Armėniška ropė Žingsnis 7
Pupeles užspauskite. Ant viršaus supilkite sūrymą, jis turi visiškai uždengti daržoves. Uždenkite indą lėkšte ar kitu lenkimo įtaisu. Ant viršaus uždėkite svorį.

Žingsnis 8

Armėniška ropė Žingsnis 8
Tursi bus paruoštas per 3-5 dienas. Padėkite užkandį į šaldytuvą arba suvyniokite į stiklainius žiemai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos