Publikavimo data: 2024-06-09
Armėniška ropė
Tursa yra populiarus rytietiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro pupelės, papildytos kitomis daržovėmis. Kiekviena šalis turi savų šio patiekalo gaminimo paslapčių.
Žingsnis 1
Iš anksto paruoškite sūrymą. Ištirpinkite druską verdančiame vandenyje, leiskite jai ištirpti ir atvėsti.
Žingsnis 2
Pupeles nuplaukite po šaltu vandeniu. Supjaustykite šparagines pupeles 2-3 cm gabalėliais. Iš pupelių pašalinkite kietą virvinį pluoštą ir nupjaukite uodegėles.
Žingsnis 3
Dideliame puode užvirinkite vandenį. Paruoštas pupeles nedidelėmis porcijomis suberkite į verdantį vandenį. Palikite virti 3-5 minutes, tada nusausinkite nuvarvintas pupeles. Taip nuplikykite visas pupeles.
Žingsnis 4
Leiskite vandeniui iš pupelių visiškai nutekėti, atvėsinkite.
Žingsnis 5
Kol pupelės aušta, paruoškite prieskonius. Pomidorus, česnaką ir pipirus sumalkite mėsmale. Įberkite druskos. Recepte nurodytas apytikslis druskos kiekis. Pagal savo skonį galite dėti daugiau arba mažiau.
Žingsnis 6
Atvėsusias pupeles sluoksniais sudėkite į rūgpienį. Paskleiskite 2-3 cm sluoksnį pupelių ir ant viršaus užberkite prieskonių. Toliau sluoksniuokite, kol sunaudosite visas pupeles ir prieskonius. Viršutinį sluoksnį palikite su pupelėmis.
Žingsnis 7
Pupeles užspauskite. Ant viršaus supilkite sūrymą, jis turi visiškai uždengti daržoves. Uždenkite indą lėkšte ar kitu lenkimo įtaisu. Ant viršaus uždėkite svorį.
Žingsnis 8
Tursi bus paruoštas per 3-5 dienas. Padėkite užkandį į šaldytuvą arba suvyniokite į stiklainius žiemai.
Kategorijos