Publikavimo data: 2024-05-25
Armėniškai marinuoti česnakai
Armėnijos kulinarinėje enciklopedijoje įvairių marinuotų agurkų receptų yra ne vienas tomas. Česnakų marinavimo būdai laikomi vienais populiariausių. Šis užkandis yra neatsiejama tiek kasdienio, tiek šventinio valgiaraščio dalis. Rauginti žiemai vietiniai virėjai pataria jaunų, "pieninių" česnakų galvutes. Garsiausias marinuotų česnakų receptas armėnų kalba vadinamas "caro" - jam paruošti reikia daugiau nei mėnesio. Tačiau yra variantų mažiau kantriems šeimininkams.
Žingsnis 1
Paruoškite česnakų galvutes marinavimui. Užvirinkite vandenį, šiek tiek pasūdykite, česnakų galvutes nuplikykite verdančiu vandeniu. Išgriebkite ant sietelio, atvėsinkite po tekančiu vandeniu ir sudėkite į stiklainius.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Pusę puodelio vandens sumaišykite su actu, įberkite druskos, cukraus, cinamono, lauro lapų, juodųjų ir raudonųjų pipirų žirnelių. Pastatykite ant ugnies, užvirinkite, atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Marinuokite česnakus. Česnakus užpilkite atvėsintu marinatu, užsukite indus užsukamais dangteliais ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos